Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarında sıcak havadan serinlemek için yaygın olarak kullanılan klimaların doğru bir şekilde kullanılmadığında sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, ideal ortam sıcaklığının 22 derece olduğunu vurgulayarak, klimanın yanlış kullanımının klima çarpmasına yol açabileceğini açıkladı.

Klima, Nem Dengesini Bozabilir!

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klimaların kullanımının nem oranını etkilediğine dikkat çekerek, nem oranının yüzde 50 olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, klimaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Kullanım kılavuzuna uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karamehmetoğlu, ideal sıcaklık ve nem seviyelerine dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Klima Çarpması Belirtileri

Klima çarpmasının belirtileri kişiden kişiye değişebileceğini ifade eden Prof. Dr. Karamehmetoğlu, baş ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları ve yüksek ateş gibi belirtilerin sıkça görüldüğünü belirtti. Ani ısı değişikliğinin vücutta neden olduğu etkiler hakkında da bilgi veren Karamehmetoğlu, klima çarpmasıyla ilgili korunma önerilerinde bulundu.

Klima Çarpması Nasıl Önlenir?

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klima çarpmasının belirtilerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla benzerlik gösterebileceğine değinerek, belirtilere yönelik tedavi uygulanabileceğini söyledi. Klima çarpmasından korunmak için önerilerde bulunan Karamehmetoğlu, klimayı belirli bir süre çalıştırıp ardından kapatarak hava kalitesinin bozulmasını engellemenin önemine vurgu yaptı.

Related Posts

Aşırı sıcaklar kalp hastalıklarını tetikliyor!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar ve nem, kalp hastaları için ciddi riskler oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Samim Emet, özellikle 50 yaş üzeri bireyleri, sıvı kaybı, tansiyon düşüklüğü ve ani kalp krizlerine karşı uyardı.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.