Apple, Yapay Zekâ Özelliklerine Sahip Olacak Bir Ev Robotu Geliştiriyor!

Apple’ın geçen ay duyurduğu yapay zekâ özellikleri, en başta iPhone, iPad ve Mac’e özel olacaktı. Ancak ilerleyen zamanlarda ev ürünleri de dahil diğer Apple cihazlarına gelmeleri bekleniyordu. Hatta birkaç gün önce çıkan iddialar, şirketin bu özellikleri koyabileceği ekranlı HomePod benzeri yeni bir ev ürünü planladığını öne sürmüştü.

Şimdi ise bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Bloomberg’den güvenilir kaynak Mark Gurman, şirketin gerçekten de yepyeni bir ev ürünü geliştirdiğini ifade etti. Ancak bu cihazın önceki iddiadan biraz daha farklı olacağı görüldü.

Apple, yapay zekâ destekli bir masa robotu geliştiriyor

Gurman, Apple’ın yapay zekâ özellikleri “Apple Intelligence”ı getireceği ilk ev ürünü daha önce görmediğimiz yepyeni bir ürün olacağını söylüyor. Buna göre şirket, masa üstünden kullanılabilecek bir robot geliştiriyor.

Aslında bu tarz bir cihazın geleceğini ilk kez görmüyoruz. Aylar önce yine Gurman’ın paylaştığı iddialarda Apple’ın yeni büyük ürününün “kişisel ev robotları” olacağı belirtilmişti. Şimdiki rapor ise bu ürünün masa üstünde kullanılabilen ve yapay zekâya sahip olacak bir robot olacağını gösterdi.

Şirketin geliştirdiği robot hakkında gelen bilgiler bu kadar. Ancak tahminde bulunacak olursak kullanıcının evindeki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek, yapay zekâ sayesinde her soruya yanıt verebilecek bir ev ürünü olacağını tahmin edebiliriz. Doğru çıkarsa gerçekten çok tutan bir cihaz olabilir.

Robotun ne zaman çıkış yapacağını bilmiyoruz ancak hâlen erken aşamalarında. Yani daha yıllar var diyebiliriz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde kodlarda keşfedilen ekranlı HomePod benzeri ürünle aynı şey olup olmadığı da belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir