Bakanlık Fransızlara karşı… Hakan Fidan devrede… Din dersi tartışması büyüyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tartışma konusu olan müfredat değişiminden sonra bu kez MEB ile Fransız okulları arasında kriz yaşandığı öne sürüldü. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü köşesine MEB’in Türkiye’deki Fransız okullarının müfredatına karıştığını iddia etti. Babacan ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da konuya dahil olarak Fransa ziyaretinde bu konuyu dile getireceğini ifade etti.

Babacan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Bir süreden beri MEB ile Fransız okulları arasındaki savaşın, öğrencileri mağdur edecek noktaya geldiği anlatılıyor. AKP iktidarı bir süreden beri Fransız hükümetinin Türkiye’de faaliyet gösteren okullarına kafayı takmış durumda. Ankara’da faaliyet gösteren Charles de Gaulle ile İstanbul’da bulunan Pierre Loti Fransız Lisesi, bu savaştan nasibini aldı. İktidarın bir süreden beri bu okullara denetim adı altında para cezası kestiği biliniyor. Ama bu kez iş daha ileri götürüldü ve okulun müfredatına müdahale noktasına gelindi.

“Şimdi hükümet, Fransa üzerinden yol alamayınca buradaki Fransız okullarına kafayı taktı. Bu okullarda, din ve ahlak dersi verilmesi, Türk müfredatının uygulanması ve MEB’e bağlı Türk öğretmenlerinin görev alması konusunda baskı yapıldığı anlatılıyor. 1942 yılından beri eğitim veren ve iki ülkenin de bu özel statüyü kabul ettiği, 22 yıllık AKP iktidarında, AKP’li siyasilerin çocuk ve yakınlarının olduğu hesaba katıldığında bu ısrar neden?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir