Dede, iki torununa karşı icra takibi başlattı… Otelciden geriye yüklü bir miras kaldı

Halktv.com.tr/ÖZEL

Aile üyeleri arasındaki ‘mal paylaşım’ kavgalarına bir yenisinin eklendiği anlaşıldı. Savcılık soruşturmaları yanı sıra, yapılan icra takipleri ve açılan çok sayıda dava dosyasına göre, Kadıköy’de oteli bulunan Erol Türköz 11 Temmuz 2018’de vefat etti. Türköz’den geriye miras hakkı bulunmayan eski eşi ile yaşları 18’den küçük iki kızı kaldı.

Türköz’ün vefatından birkaç ay sonra dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya başladı. Anneleri Ç G. ile yaşayan Z. N. Türköz ile kardeşi S. A. Türköz’e karşı art arda icra takipleri başlatıldı. İki kardeşe yönelik icra takibi yapan ismin, dede Atilla Türköz olduğu anlaşıldı.


Geride yüklü bir malvarlığı bırakan Erol Türköz 2018’de vafat etti.

9 MİLYONLUK İKİ İCRA TAKİBİ

İcraya konulan senetlerden biri 2 milyon diğer ise 7 milyon liralıktı. Anne Ç. G., velayet hakkına sahip olduğu iki çocuğuna yönelik icra takiplerine itiraz etti. Yapılan itirazlar sonrası hem İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi’nde hem de İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘İMZALAR EROL TÜRKÖZ’ÜN DEĞİL’

Anılan davalarda icraya konulan senetlerin Erol Türköz’ün el imzasını taşımadığını öne sürüldü. Dilekçelerde özetle “Dede Atilla Türköz’ün amacı, oğlundan geriye kalan mal varlığının gelinine geçmesinin önüne geçmek” denildi. Dava dilekçelerinde, imza altına alınan senetlerden birinin düzenlendiği tarihte Erol Türköz’ün hastanede yoğun bakımda tedavi altında olduğu kaydedildi.

‘AMAÇLARI MALLARA KONMAK’

Torunlarına karşı sahte senetleri işleme koymakla suçlanan Atilla Türköz adına yapılan savunmalarda ise “Senet üzerindeki imzaların sahte olduğu iddiası gerçek dışı” denildi.

Erol Türköz’ün şirketi adına kayıtlı gayrimenkullerin tamamının baba Türköz’ün, oğluna verdiği borçlarla alındığı kaydedildi. Dilekçelerde, dede Türköz’ün amacının, torunlarının mallarını ele geçirmek olmadığı savunularak, eski gelini Ç. G. ve ailesine yönelik “Amaçları mal varlığının üzerine konmak” denildi.

BİLİRKİŞİ RAPORLARI ARASINDA ÇELİŞKİ

Bu arada, toplamda 9 milyon liralık iki senedin üzerindeki imzaların sahte olup olmadığı ise belirlenemedi. İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya 4 ayrı bilirkişi raporu girdi. Raporlar arasındaki çelişki nedeni ile mahkeme 5’inci raporunu alınmasına karar verdi. Benzer şekilde İstanbul 10. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada ise 3 ayrı bilirkişi raporu girdi.

VARLIKLARIN DEĞERİ 100 MİLYONU AŞIYOR

Vefat eden Erol Türköz’den geriye kalan mal varlığının 100 milyon lirayı aştığı kaydediliyor. Varlıklar arasında Kadıköy’de bulunan bir otel, Ataşehir’deki bir plaza ile Kadıköy ve Ümraniye’de 4 dükkân ile Antalya’da bir daire bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir