Orman yangınları ile mücadele! Ekiplerin canhıraş müdahalesi sürüyor

Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaşması ile ülke genelinden korkutan yangın haberleri gelmeye devam ediyor.

20 Haziran 2024

İZMİR

Bergama’nın Ilgındere Mahallesi’nde saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale etti. Söndürme çalışmaları 4 uçak, 4 helikopter, 27 arazöz,8 su ikmal ve 6 dozer ile sürüyor.

 

 

20 Haziran 2024

ALADAĞ

Aladağ ilçesine bağlı Pos Mahallesi Kökez mevkisinde saat 14.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler anız yaktı. Kısa sürede yayılan alevler, yakındaki ormana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü Feke Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler sevk edildi. Yangına 2 uçak ve 2 helikopter havadan, onlarca işçi ve arazöz ile de karadan müdahale ediyor. Jandarma ekipleri ise anızı yakan kişileri belirlemek için çalışma başlattı

 

20 Haziran 2024

ÇANAKKALE

Ezine’de tarım arazisinde çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra bu defa saat 16.30 sıralarında çöp döküm alanında başka bir yangın başladı. Rüzgar nedeniyle yayılan alevler, ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Canlı Anlatım Özeti

  • İZMİR
  • ALADAĞ
  • ÇANAKKALE

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir