Sapanca’da Bungalov Skandalı Açıklandı

Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı: Konaklama Tesislerinde Kamera Skandalı Hakkında Açıklama Yapıldı

Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, ilçede bir bungalov konaklama tesisinde yapılan “kamerayla izleme” iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede yaşanan bu olayın, Sapanca isminin bu şekilde anılmasının ve mağduriyet yaşayan ailenin üzüntüsünün kendilerini etkilediğini belirten Alaçam, adli sürecin sürdüğünü ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Sapanca’da genellikle yerel halktan işletmeciler olduklarını vurgulayan Alaçam, yaşanan olayın sektörlerini olumsuz etkilediğini ve büyük üzüntü yarattığını ifade etti. 5-6 yıl boyunca verdikleri emek ve çaba ile oluşturdukları sektörlerinin bu şekilde isimlendirilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü sözlerine ekledi.

Alaçam, yaşanan olayın ardından hızla alınan tedbirler hakkında da bilgi vererek, “Benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri aldık. Kamera skandalının etkileriyle başa çıkmak zor olsa da, şu anda normale dönmeye başladık. Aldığımız en önemli tedbir ise yurt dışından dedektör cihazları satın alarak, işletmelerimizde ses kayıt veya kamera cihazlarını tespit edebilmektir.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, tüm işletmelerin siber güvenlik uzmanları tarafından kontrol edildiğini ve misafirlerin kendileri içindekileri kontrol edebileceği dedektörlerin bulunduğunu belirten Alaçam, bölgelerinde daha güvenli turizmi sağlamak adına tedbirler almaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaçak yapı iddialarına ilişkin de konuşan Alaçam, “Bu durumun bir kişiye mal edilmesi, bütün sektörün suçlanmasını doğru bulmuyoruz. Belediye ruhsatlarına sahip olan işletmelerimizin tapulu yerlerinde faaliyet gösterdiklerini ve herhangi bir belge eksikliği olmadığını belirtmek isterim. Dolayısıyla, kaçak olarak nitelendirilmesi gereken yerlerin olmadığını düşünüyoruz.” dedi.

Related Posts

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Bu ülkelerdeki gelir oranları Türkiye’yi geride bıraktı: ‘Sadece Bulgaristan’ı geçebildik’

Avrupa’daki ortalama aylık net gelire göre, Türkiye sadece Bulgaristan’ı geçebildi. Siyasal İktisatçı İnan Mutlu “AB’de ortalama aylık net gelir 2 bin 464 Euro iken, Türkiye’de 953 Euro” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir