Twitter, Doğrulanmamış Hesaplara DM Sınırı Getirdi

Haziran ayında çıkan bir haberde, Twitter’ın doğrulanmamış kullanıcıların gönderebileceği Direkt Mesaj (DM) sayısını sınırlamayı planladığı belirtilmişti. Sosyal ağ dün geç saatlerde Blue abonesi olmayan kullanıcıların günlük gönderebilecekleri DM sayısına gerçekten de sınırlama getirdi.

Destek hesabında yer alan duyuru tweetinde bu değişikliği “spam’i azaltma çabaları kapsamında” gerçekleştirdikleri yazıyor. Yeni özellik bugün kullanıma sunuldu ancak günlük DM limitlerinin ne olacağı henüz açıklanmadı. Kullanıcıların daha fazla DM gönderebilmek için Blue planına abone olabilecekleri belirtildi.

Bu arada sosyal ağın sahibi Elon Musk’a göre Twitter’ın reklam gelirleri çok azaldı. Bu hafta başında attığı bir tweet ile “Reklam gelirlerindeki yaklaşık %50’lik düşüş ve ağır borçlarımız nedeniyle hâlâ nakit akışımız negatif yönde seyrediyor” şeklinde itirafta bulundu. Bence bu sebepten ötürü DM sınırlaması getirildi. Şirketin pozitif yönde nakit akışı sağlaması için çaresizce böyle yöntemlere başvurması Twitter’ın sonunu merak etmemize neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir